Ο Αγγ. Αποστολάτος με μορφή ερωτήσεων που απηύθυνε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ανδ. Κάσδαγλη, μίλησε για κατεστημένα του Δήμου Βούλας και άφησε αιχμές για πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει, αλλά δεν έγιναν από αυτούς που τα οραματίζονται τώρα. Μίλησε για την Β Πλάζ και για τις 5 άδειες που έχουν δοθεί για καταστήματα και για το κάμπινγκ, που δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και 12 χρόνια – «όταν ψηφίζατε το μνημόνιο ήταν καλοδεχούμενο;» είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, μίλησε για τα 124 στρέμματα δασικού χώρου που υπάρχουν σε προγραμματικές δηλώσεις άτοπα, καθώς δεν τα αμφισβητεί κανείς και για την παραμονή του Ασκληπιείου ως Δημόσιου Νοσοκομείου που επίσης είναι αναμφισβήτητο. Αναφέρθηκε ακόμη στο Γηροκομείο, το οποίο δεσμεύτηκε να τακτοποιήσει μέσα σε 1-2 μήνες, αν εκλεγεί Δήμαρχος, ώστε να περιέλθει στον Δήμο μας.

Επιγραμματικά τόνισε για την απαλλοτροίωση του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου: «Δεν πρόκειται να εκταμιευτούν αυτά τα εκατομμύρια €».

(Επί του θέματος παρέμαβαση έκανε ο Κ. Βενετσάνος, ο οποίος επέστησε την προσοχή του Δημοτικού Συμβουλίου στη σοβαρότητα του πράγματος και στον κίνδυνο που υπάρχει να μην απαλλοτριωθεί αν δεν έχει τακτοποιηθεί το θέμα μέχρι τις 15 Μαΐου, που θα ψηφιστεί το πρόγραμμα «Καλλικράτης», διότι με αυτό περιέρχεται η αρμοδιότητα της κατασκευής των σχολείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οπότε θα πούνε απαλλοτριώστε το εσείς).

Συνεχίζοντας, ο Αγγ. Αποστολάτος αναφέρθηκε στις χρήσεις γης, καθώς τώρα όλοι λένε ότι θα μείνουν αναλλοίωτες, αλλά μέσα σε 12 χρόνια χτίστηκε όλο το αριστερό μέρος της Βουλιαγμένης και τα Πηγαδάκια. Δε νοείται πόλη χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό και χρήσεις γης. Εξάλλου προ ετών, «εσείς το είχατε φέρει».

(Σ.Σ: Υπόψιν ότι το 2002 προ των εκλογών το θέμα είχε αναβληθεί και με προτροπή της «7ης» για να το αποφασίσει η νέα Δημοτική Αρχή).

 

Απαντήσεις σχεδόν για όλα τα παραπάνω δόθηκαν από τον Γ. Μάντεση, ο οποίος μίλησε για αναθεώρηση της Β΄ Πλαζ που προέβλεπε μέσα μαγαζιά, για την αποτυχημένη προσπάθεια να πάρουν το κάμπινγκ και για το Γηροκομείο, το οποίο αποτελεί πολυσύνθετο θέμα αφού εμπλέκονται ο Δήμος, οι διαχειριστές, το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών. Τόνισε ότι «στο σημείο αυτό συμφωνώ απόλυτα με τον Κ. Βενετσάνο», ότι δηλαδή λύνεται μόνο με Υπουργική απόφαση.

Ζαφείρα Ατσίδη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 240 επισκέπτες και κανένα μέλος