"Δεν αποκλείουμε τίποτα"

Σε ερώτηση του δημ. συμβούλου Διον. Κοντονή, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αν αποκλείει πλέον τη δημιουργία εγκατάστασης στο χώρο της Σχολής Ευελπίδων, αφού εφαρμόζει διαλογή στην πηγή, ξεκινώντας από τα Πηγαδάκια, ο δήμαρχος απάντησε:

"Δεν αποκλείουμε τίποτα"

...«Ξεκινήσαμε τη διαδικασία με τη Σχολή Ευελπίδων. Βεβαίως και την ξεκινήσαμε γιατί δεν μας κοστίζει και κάτι. Σήμερα που διερευνούμε τις πιθανές λύσεις, που διερευνούμε τις τεχνολογίες, διερευνούμε την αναγκαιότητα, ετοιμαζόμαστε για να κάνουμε ή να μην κάνουμε μία τοπική μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων. Αυτή η τοπική μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων δεν είναι το Α και το Ω. Διότι σήμερα ξεχνάμε ότι έχουμε το Αμαξοστάσιο, τα Συνεργεία, τα Λιπαντήρια, το σταθμό ανεφοδιασμού, οριακής νομιμότητας, οριακής παρανομίας εντός του αστικού ιστού. Και αυτά πρέπει να φύγουν. Και δεν ξέρω κε Κοντονή αν θα φτιάξουμε μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στη Σχολή Ευελπίδων, αλλά αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι έχουμε μία απόλυτη προτεραιότητα, τις “βρώμικες” υπηρεσίες του Δήμου να τις πάρουμε έξω από τα σπίτια, που βρίσκονται σήμερα.

Αυτό δεν μπορεί να σταματήσει. Γι’ αυτό κάνουμε και τη μελέτη του Πολυτεχνείου για μονάδα περαιτέρω αξιοποίησης, να μην πηγαίνουμε να θάβουμε το υπόλοιμα, αλλά κάποιο επεξεργασμένο υπόλοιμα, που θα έχουμε βγάλει οποιοδήποτε χρήσιμο».

Έκλεισε δε σημειώνοντας ότι: «Ναι τρέχουμε σήμερα τρία πολύ μεγάλα πρότζεκτ διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο, και πρέπει αυτά τα τρία πρότζεκτ όλοι να τα αντιλαμβάνονται ως δικά τους έργα πρωτοποριακά».

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 300 επισκέπτες και κανένα μέλος