Οι υπογραφές “έπεσαν” και οι εταιρείες έργων ανακοινώθηκαν

 

Οι υπογραφές “έπεσαν” για την επένδυση του Αστέρα και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία.

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, έγινε η παρουσίαση του σχεδίου ανάπτυξης στον Αστέρα Βουλιαγμένης από τους επενδυτές. Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του Αστέρα Πολυχρόνης Γριβέας σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε στο ομορφότερο μέρος του κόσμου κατά γενική ομολογία, και το συντονισμό έκανε.

Για την επένδυση μίλησαν εκπρόσωποι των επενδυτικών επιχειρήσεων του Αμπού Ντάμπι και της τουρκικής εταιρείας.

H AGC Equity Partners (“AGC”) για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP (“Jermyn Street”) και της Apollo Investment Holdco S.a.r.l (“Apollo”), στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group, ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 88,46% των μετοχών της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. (“Αστήρ Παλάς”).

asteras xersonhsos

 
Πολλά Μέσα ενημέρωσης, αλλά και όλες οι τράπεζες έδωσαν το παρών.
Παραβρέθηκε επίσης και ο δήμαρχος των 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
 

Το έργο χωρίζεται σε έξη ενότητες.

1) Ξενοδοχείο Ναυσικά, 2) Ξενοδοχείο Αρίων, 3) Αστήρ παραλία με επέκταση και ανάπτυξη ΣΠΑ, 4) Πολυτελείς κατοικίες, 5) Πάρκο αναψυχής με διαδρόμους περιπάτου και 6) Αστήρ Μαρίνα όπου προβλέπεται δυνατότητα ανάπτυξης περαιτέρω, αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και υποδομών, ενίσχυση των υπηρεσιών εμπορικής χρήσης.

Η χερσόνησος, όπου θα αναπτυχθούν οι δραστηριότητες είναι έκτασης 302 στρεμμάτων.

- Κάλυψη Mέγιστη κάλυψη 10%

- Μέγιστη δόμηση Μέγιστo 56.500m2 (Συντελεστής δόμησης < 0,2)

- 73.5% δομήσιμη επιφάνεια χρήσης ξενοδοχείων

- 26.5% δομήσιμη επιφάνεια χρήσης κατοικίας, η οποία χωροθετείται στη νοτιο-δυτική πλευρά, πάνω στην βραχώδη ακτή. Εκεί αναπτύσσονται 13 κτιριακές μονάδες με μέγιστο ύψος ύψος 7.5μ

To παρόν σχέδιο, είναι γεγονός, ότι διαφέρει από το αρχικό. Εχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις, ιδιαίτερα στον αριθμό των κατοικιών που ήταν πολλαπλάσιες.

Το άσχημο είναι ότι ο δρόμος που πάει σήμερα μέχρι τη μύτη της χερσονήσου, όπου ήταν παλιά κινητή καντίνα, κόβεται. Μετά τη μαρίνα δεν θα προχωράει αυτοκίνητο. Θα έχει μπάρες, όπου θα μπορούν να εισέρχονται μόνο πεζοί. Δεν θα υπάρχει ούτε χώρος στάθμευσης για τα οχήματα. Επί της ουσίας καταργείται η πρόσβαση, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι δεν θα έχει πού να αφήσει το όχημά του.

Η όλη επένδυση απευθύνεται σε πολύ υψηλά βαλάντια... Σουΐτες, ΣΠΑ...

Α. Βενετσάνου
 
 
ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο ΣτΕ  για το σχέδιο Κατεθεσε η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών 3Β
 

   Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. κατέθεσε (6.12.16) στο ΣτΕ προσφυγή για διερεύνηση τόσο του πολεοδομικού καθεστώτος όσο και του δασικού χαρακτήρα όλης της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, η οποία υπεγράφη από μέλη της, αλλά και πολίτες του Δήμου 3Β.

Ολη η προσφυγή στο www.ebdomi.com

 

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 324 επισκέπτες και κανένα μέλος